Club3D GeForce 6800 by V. Balázs

2005.április 8-a óta egy Club3D GeForce 6800 szerencsés tulajdonosa vagyok. Az Acomp honlapját néztem amikor megláttam hogy akciós, és miután meglett rá az anyagi hozzávaló, meg is vettem. Több fórumon olvastam hogy mennyivel jobb mint a 6600GT és azt gondoltam abba az 5-6 ezer Ft különbségbe nem halok bele. Előtte egy Abit GeForce 4 TI4200-am volt, ami nagyon szépen teljesített, de láttam már hogy itt az ideje fejleszteni. Intel Pentium 4 2,4Ghz-es proci, Abit AI7-es alaplap, 512 DDR333-as memória,17" iiyama monitor és Windows XP társaságában van.

Szép kék nyákja van, és a GeForce 4-hez képest hatalmas hűtője, ami nem referencia hűtő és teljesen réz. Nem tudom milyen ramok vannak rajta, mert még nem szedtem le a hűtőjét. A dobozba a legfontosabb dolgok voltak DVI-VGA átalakító, TV-out kábelek, driver cd és egy játék (Colin McRae Rally 04).

 

Igazából nem nagyon akartam tuningolni, de elragadott a sötét oldal :). Innen merítettem ötleteket, mert nagyon sokféle teszt közül lehet válogatni. Először a Riva Tunerrel kapcsoltam a +4 szunnyadó pixelcsőt és a +1 vertex árnyalót. Aztán jöhetett a PowerStrip. Itt a GPU órajelét 350 Mhz-re, a memória órajelét pedig 800 Mhz-re növeltem (mindezt gyári hűtéssel). A tuning előtt nem futtattam tesztprogikat, de szerintem érezhetőengyorsabb lett. (teszteredmények hamarosan)

Nagyon elégedett vagyok, szerintem ez a videókártya is 3-4 évig jó lesz, akárcsak a GeForce4-em volt.

by V. Balazs