HIS Excalibur X800 Pro IceQ-II Limited Edition

A kártyát 2005. május 29-én vettem az Alien Computers-nél 114 990 Ft-ért. Ez előtt egy GeForce FX5700 LE volt. Nagyon gyengén muzsikált, ezért megvettem ezt a HIS Radeon X800 Prot. Az új kártya a következő környezetbe került:

  • Asus P5GD2 Premium
  • Intel Pentium 4 3,2GHz LGA775
  • 512 MB DDR2 Kingston RAM

A NYÁK piros színű. Az Arctic Coolingtől származó nagyméretű IceQ hűtőrendszer van rajta. A RAM-pkról nem fogok mesét írni, mert a kép sokat elmond helyettem. A kártyához semmi különöset nem adtak, a szokásos Driver CD meg mindenféle kábel volt.

Soha nem éreztem, hogy ezt a kártyát tuningolni kéne, alapórajeleken is nagyszerűen teljesít. Azért a tuningolást kipróbáltam, de csak annyi, hogy 70 MHz-vel megnyomattam a nagyobb teljesítményért. Az ötletet a PROHARDVER!-ről szedtem. A kártyát a Powerstrippel és ATiTool-lal tuningoltam. Ezt a két programot mindenkinek ajánlom. A tuninggal egy kicsit jobb lett a kari, de tuning nélkül is tökéletes (mindig a legújabb Catalystet használom). Minden játék tökéletesen fut, pl.: DRIV3R, DoomIII, Half-Life 2, Far Cry, Need for Speed Underground 2 stb.

A kártyával tökéletesen meg vagyok elégedve. Cserét 1-2 év múlvára tervezem.

Benyó-Genyó