ManLi GeForce2 MX400 - by Bazsesz

Kártya
Nemrég szereztem egy ManLi GeForce 2 MX400 64MB nonTVout videokártyát. Szép kékeszöld színe van, a szaga olyan, mintha új lenne. TNT2M64 után megváltás a kártya, az fix! Sajnos a memóriára csak 5 szám van összesen, mindegyiken különböző, így nem tudok gyártót mondani.
Első próbánál hallani lehetett, hogy a venti megadta magát. Ez ugyanolyan régi "irodai használatra" szánt venti. Szóval azt lecseréltem egy GlobalWin CPU-bordára, és a régi TNT2-mről leszedegettem a home-made sajátkezű memóriabordákat.

 
Kicsit életlenek a képek de jól látható a kapitális GPU borda és a RAMbordák.
Ennek a kártyának ez kicsit csok de példúul egy új közepes VGA kártyának bőven megfelel.

Tuning
Miután megoldottam a hűtést, beraktam a gépbe, és úgy hagytam, mondván, hogy tuningolni most minek. De látva ezt az oldalt, csak a miniteszt kedvedért tuningoltam! :))
A hajtásra PowerStripet használtam. Az alap 200/166, én olyan 220/180-ra saccoltam először. Kellemesen csalódtam ebben a kártyában. A memória 205MHz-en, a GPU pedig 240MHz-en állat meg (rudi: nekem is volt anno egy kékes-lilás ManLi gf2mx400-am, az 220/190ig bírta aprócska gyári ventivel). A 3Dmark01 szépen futott 6 órán keresztül vele (rudi: kár hogy nincs teszteredmény...). Driver verzió: 45.23 alap nV-s Detonátor.
Később esetleg újratelepítem a Windows-ot, meg felrakom az Omega Drivert, és úgy is csinálok egy tesztet.

Bazsesz mailcíme: greed@egon.gyaloglo.hu